Měsíc s powerbankou AlzaPower Carbon 20000mAh Fast Charge

Dnes se podíváme na powerbanku značky AlzaPower nesoucí označení AlzaPower Carbon 20000mAh Fast Charge + PD3.0 černá. Značka AlzaPower pocházející z nejznámějšího českého eshopu. Powerbanka byla vybrána z důvodu velké kapacity a velmi příznivé ceny. Navíc se v baleních AlzaPower hraje i na ekologii a tak není důvod hledat něco s větším obsahem plastů.

O AlzaPower se můžeme na stránkách Alzy dočíst následující: Značka AlzaPower putuje po stopách naší dlouholeté tradice. Odráží se v ní naše bohaté zkušenosti, know‑how a posedlost perfekcionismem. Představte si produkt, který je spojením nejmodernějších technologií, kvalitních materiálů a precizního zpracování. Produkt, který je maximálně funkční a plný našich inovativních nápadů. Nápadů, které posouvají náš business dopředu již po desetiletí. To vše navíc v čistě ekologickém balení. Papír místo plastu, sójový inkoust místo ropy, žádné lepidlo. Neplníme jen zákonné normy – aktivně hledáme nová ekologická řešení a sledujeme technologické trendy. S hrdostí vám představujeme produkty AlzaPower.

Nutně podotknout, že ekologické balení v papíru opravdu je. Jde o ten klasický, žlutý, trochu tvrdší papír. Co se typu inkoustu týče nám nezbývá, než Alze věřit. A lepidlo zde také opravdu žádné není. Krabička se dá rozložit stejně dobře, jako třeba papírová krabice od pizzy nebo dobrého burgeru.

Co se ale powerbance vytknout dá je zpracování. Na první pohled, když si ji vytáhnete úplně novou působí luxusním dojmem. Navíc v černé imitaci carbonu je více než elegantní. Bohužel plast, ze kterého je vyrobena je velmi měkký a po pár dnech používání jsou na powerbance vidět škrábance. Powerbanka je nošena u notebooku, kde je v přední kapse pouze napájecí kabel k notebooku, dva iPhony a dva kabely k nim. Také nabíjení probíhá většinou právě v pouzdře notebooku ale i přes to je powerbanka poškrábaná. Na přední straně je i miniaturních škrábanců více než 30. Dále jsem je nepočítal, protože je to opravdu veliké číslo a to se bavíme jen o jedné ze stran.

Vzhled a to, jak trpí na poškrábání ale není u powerbanky tím nejdůležitějším parametrem. Tím je pochopitelně výdrž, jak se rychle nabíjí či jak dobře se s ní manipuluje.

Výdrž baterie

Baterii má powerbanka opravdu velkou. Je zde k dispozici kapacita 20000mAh (74Wh), což v pohodě stačí na dobití telefonu. Mám starší iPhone 7 a SE a každý z nich na powerbance nabiji přibližně 8x a často nabíjím i oba najednou. Je to v podstatě tak, že přes noc iPhony nabíjím na nočním stolku. V práci, když dochází kapacita jsou doživeny z powerbanky. Práce v terénu luxus zásuvky neumožňuje a tak je powerbanka jediné řešení. Iphone 7 má za sebou již 3843, SEčko pak o nějakých 1621 více. Oba mají tedy baterku vhodnou na výměnu i přes to, že stav hlásí u obou kondici přes 80%. To je i jeden z důvodu, proč je potřeba dobíjet, neboť již celý den provozu nezvládnou. Někdy se nabíjí i 3x za den, což v případě uložení u notebooku a přenášení není překážka. I přes toto zatížení je powerbanka schopna dodávat energii od pondělí do pátku. V pátek se okolo oběda většinou už úplně vybije a její znovunabití trvá přibližně skoro celou sobotu. Většinou ji k nabíjení připojuji ráno když vstávám a okolo páté večer bliká poslední tečka. Okolo sedmé je již plně dobyto. Odhadem je powerbanka nabyta za necelých 11 hodin. Pro nabíjení používám adaptér od Asus Transformer Pad Infinity TF-700T.

Připojitelnost a porty

Powerbanka je opatřena hned několika porty. Tím, který mě zajímá ale nejvíce jsou klasické USB-A, které jsou ve verzi 3.0. Tyto porty dokáží dodávat: 5V/3A (15W), 9V/2A (18W), 12V/1.5A (18W). Tyto porty jsou pořád ještě stále na většině kabelů na připojení k mobilním zařízením. Krom USB-A zde máme i jeden kombinovaný USB-C. Ten zvládne: 5V/3A (15W), 9V/2A (18W), 12V/1.5A (18W), tedy všechny výstupy mají stejné parametry. USB-C je navíc i vstupní a slouží pro nabíjení powerbanky. Nicméně pro nabíjení je zde přiložen MicroUSB kabel a konektor má pro vstup tyto parametry: 5V/2A (10W), 9V/2A (18W).

Powerbanka má také šestinásobný systém bezpečnostní ochrany. Dokáže tedy hlídat přepětí, přetížení, zkrat, přehřátí, přebíjení a podvybití. Krom toho dokáže detekovat připojení zařízení a díky tomu mu poskytnout optimální dobíjecí výkon.

Podporované protokoly dobíjení

Podporovaných protokolů rychlonabíjení je hned osm. Uvedeme je tedy jen v bodech, aby se v seznamu dalo lépe orientovat:

  • Power Delivery 3.0 (PD 3.0)
  • Qualcomm Quick Charge 3.0 (QC 3.0)
  • USB Battery Charging 1.2 (BC1.2)
  • Samsung Adaptive Fast Charge (AFC)
  • Hisilicon Fast Charge Protocol (Huawei FCP)
  • Spreadtrum Fast Charge Protocol (SFCP)
  • MediaTek Pump Express (MTK PE)
  • Apple 2.4A

Rozměry a váha

Powerbanka není rozhodně žádný prcek. S 20000mAh by to od ní jistě ani nikdo nečekal a má i svou váhu. Ta je úctyhodných 399g, nicméně v ruce působí výrazně těžší. Pocitově bych se vůbec nebál říci, že k jednomu kilu může vážit. Co se rozměru týče, na šířku má 162mm, na výšku 76mm a hloubka pak činí 27mm. Pořádná baterie tedy musí nějaké ty rozměry mít a zaoblené hrany při občasném držení v ruce jsou příjemné.

Závěrem se o powerbance dá říci, že splnila očekávání a dodává výkon, který se od ní očekává. Designové zpracování je sice pěkné, nicméně materiál by mohl být o trochu pevnější a mít o trochu větší ochranu před poškrábáním. V bíle variantě si vůbec nedovedu představit, jak by po měsíci powerbanka vypadala. Co se USB-A konektoru týče, přijde mi, že jsou nepatrně menší. Zasadit do nich USB kabel chce trochu síly a jde opravdu hodně ztuha. Na druhou stranu alespoň konektor se nehýbe, drží opravdu pevně a nemá tendenci vypadnout. A to ani v případě, že za kabel powerbanku zvednete ze stolu. Takže to rozhodně zápor není, ale zprvu mě to hodně překvapilo.





Další články

První dva měsíce s Apple HomePod Mini

Zjednodušeně se dá říci, že si život bez něj doma představit už neumím. Integrace s aplikací Domácnost, přehrávání hudby a mnoho dalšího je tak... [ pokračovat ve čtení ]

Recenze HomePod Mini: Prcek s neuvěřitelným zvukem

Apple tento rok na Apple Eventu představil novinku s názvem Apple HomePod Mini. Jedná se o malý, kulatý reproduktor, který perfektně zapadá do každé... [ pokračovat ve čtení ]

Recenze náramku Xiaomi Mi Band 2

Dnes se podíváme na velmi populární náramek od značky Xiaomi s názvem Mi Band 2. Jde již o druhou generaci náramku od společnosti Xiaomi.

Recenze chladící podložky C-Tech Zefyros GCP-01R

Dnes se podíváme na chladící podložku C-Tech Zefyros GCP-R, která je určená pro notebooky s úhlopříčkou 17,3". Podložka na první pohled rozhodně zaujme svým... [ pokračovat ve čtení ]

Firefall

Firefall je MMOFPS hra, která se minulý rok z čtyřleté uzavřené bety dostala na free-to-play, a rozhodně stojí za to. Mnoho nových hráčů jí... [ pokračovat ve čtení ]

Carrier Command: Gaea Mission recenze

Carrier Command: Gaea Mission, hra s poměrně složitým vývojem, v mnoha ohledech skvělá a zábavná, která hráče jen tak nepustí. Je to již mnoho... [ pokračovat ve čtení ]

Test Drive Unlimited 2

Test Drive Unlimited 2 je závodní hra od Eden Games která spíše než jen klasické závodění připomíná MMO ve kterém se závodí a na... [ pokračovat ve čtení ]

ASUS Transformer Pad Infinity TF700t – Dock station

Populární tablet Asus Transformer Pad Infinity TF700T je dodáván i s klávesnicí. Nicméně ta se dá pořídit samostatně a právě dnes se na ní... [ pokračovat ve čtení ]

Asus Transformer Pad Infinity TF700T

Dnes se podíváme trochu podrobněji na Asus Transformer TF700T. Jak je na tom v porovnání s ostatními? Jak si vede procesor NVIDIA Tegra 3... [ pokračovat ve čtení ]