Need for Speed: Underground

Need for Speed: Underground je velice inovativní hra, která vyšla v roce 2003 a která na rozdíl od předchozích verzí nabízí mnoho nového.

V předchozích verzích jsme se vozili s vozy, kterých v našich končinách příliš nenajdeme, bylo jedno, zda je to Porsche, Ferrari či něco podobného.

Novinka však nabízí něco zcela jiného, najdete zde vozy, kterých je plné parkoviště například u Tesca v Letňanech, tedy vozů, který je všude dost a každý z nás je velmi dobře zná, typickým představitelem takového vozu je například Peugeot 206.

Krom konečně normálních aut se zde objevují i první známky tuningu, budete si tedy moct dát lepší a hezší nárazník, spoiler, na auto si hodit nějaký ten vinil či upravit něco málo na motoru, zde je to hlavně převodovka, ECU, nitro, to vše k zvýšení akcelerace a maximální rychlosti, pneumatiky a brzdy pro zlepšení ovládání vozu, budete tedy se svým miláčkem ve hře velmi dlouho, protože minimálně do poloviny hry základní vůz stačí.

Hned při spuštění hry, jsme varováni, že vše co děláme ve hře také ve hře zůstat má a ať se nám to zdá seberealičtější, Need for Speed: Underground jsou prostě arkáda a tak mnoha metrové smyky, jízdu v protisměru či objíždění překážek v naprosto nesmyslně velké rychlosti nechme skutečně jen ve hře.

Jako první nás přivítá menu, kde můžeme jezdit kariéru, která je svým příběhem trochu slazená s filmem Rychle a zběsile a kde si lze hru opravdu velmi dobře užít, další položka menu jsou série několika závodu kde si můžeme „vytunit“ jiné auto než se kterým jezdíme kariéru a následně jej použít pro určený závod a nechybí zde ani možnost hry po síti.

Grafická stránka hry je velmi povedená, sám si pamatuji jak v díle Hot Pursuit byli velmi nepovedené efekty například u škrábnutí auta o svodidla či něco podobného, v tomto díle je vše úplně jinak, když najedete na svodidla, už neodletují jen nějaké čáry, ale je tam opravdu nějaký pořádný efekt a tak Vás ničení auta bude zprvu asi velmi bavit.

Hra je velmi povedená, nabízí konečně něco, co se v předchozích dílech nevidělo a pro současné PC doporučuji hrát na plné detaily, protože tuto hru rozjedete i na starším stroji.





Další články

Test Drive Unlimited 2

Test Drive Unlimited 2 je závodní hra od Eden Games která spíše než jen klasické závodění připomíná MMO ve kterém se závodí a na... [ pokračovat ve čtení ]

Bugbear Entertainment: Next Car Game

Studio Bugbear, které má na svědomí hry jako byli legendární FlatOut a nebo Ridge Racer Unbounded nyní pracuje na nové závodní hře, jméno zatím... [ pokračovat ve čtení ]